OTOYOLLARDA KARDAN DOLAYI MAHSUR KALANLAR İÇİN TAZMİNAT DAVASI

27 Ocak 2022 karal_karal 0 Comments

İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye’de olan kar yağışı sebebi ile insanlar 15 saatten fazla yollarda mahsur kaldı. Bu yolların başında da Kuzey Marmara Otoyolu gelmektedir.  Bu durum sadece ülkemizde meydana gelmedi komşu ülkemiz olan Yunanistan’da da vatandaşlar saatlerce yollarda mahsur kaldı. Yunanistan hükümeti ise yolda mahsur kalan vatandaşlarına 2.000 Euro ödeme yapılmasına konusunda karar verdi.

Peki Kuzey Marmara Otoyolu gibi özel işletmelere ait otoyollarda mahsur kalan vatandaşlar tazminat davası açabilir mi sorusunun cevabı evet.

Kuzey Marmara Otoyolu gibi özel işletmelere ait olan otoyollarının ağır ihmalinden kaynaklanan zararlardan dolayı zarara uğrayan vatandaş, işletmeye karşı ve/veya sorumluluğu olan Karayollarına karşı maddi ve manevi tazminat davası açabilir ve zararının karşılanmasını talep edebilir.

YOLLAR HANGİ İŞLETMELERDE?

Kuzey Marmara Otoyolu, Türkiye’nin Marmara Bölgesi’nde bulunan bir otoyoldur. İşletmeciler IC İçtaş – Astaldi Ortak Girişim Grubu, Kolin-Kalyon Ortak Girişim Grubu, Limak-Cengiz İnşaat Ortak Girişim Grubu ve REC-Rönesans İnşaat Ortak Girişim Grubu’dur.

Trans – Avrupa Kuzey – Güney Otoyolu Projesi (TEM) ise Karayolları Genel Müdürlüğü’nün işletmesi altındadır. Proje, Türkiye sınırları içerisinde Kapıkule Sınır Kapısından başlayıp, doğuda Sarp, Gürbulak sınır kapılarına, güneyde Cilvegözü ve Habur sınır kapılarına ulaşmaktadır.

İstanbul Havalimanı’nın işletmesi de İGA’ya ait.

OTOYOLLARDA KARDAN DOLAYI MAHSUR KALANLAR İÇİN GÖREVLİ MAHKEME

Otoyollarda kardan dolayı mahsur kalanlar için görevli mahkeme İdare Mahkemesidir.

NOT: Tarafımız sormak istediğiniz hususları Avukata Sor kısmımızdan sorabilirsiniz. Karal Hukuk Bürosu olarak İstanbul Büyükçekmece merkezli ofisimizde alanında uzman kadromuz ile sizlere hizmet vermekteyiz.

Leave a Reply:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir